tiistai 16. joulukuuta 2014

Jouluvalmisteluja ja muuta arkea

On ollut kova yritys saada pikkuhiljaa tehtyä joulua tänne vanhempien luokse. On ollut välillä vain ihan veto pois. Jos hiukankin huonommin nukun yöllä niin tulee vilu, väsymys ja lihassärky pilaamaan koko päivän. Maanantaina osasyyllisenä varmaan oli vielä yöllä ollut migreeni.
Neiti ei valvota juurikaan, 3-4h välein herää syömään mutta muuten nukkuu hyvin. Itse sitten välillä heräilen vajaan tunninkin välein ilman syytä ja sitten onkin koko päivä yhtä sumussa kulkemista.

No olen sentään saanut pestyä ikkunat sisäpuolelta koko kämpästä, kaikki peilit ja vitriinien lasiovet. Joitakin paperisia lumihiutaleitakin olen askarrellut ja laittanut ikkunoihin. Lisäksi jokusia ikkunatarroja liimaillut. Tänään myös askartelin muutamia tonttuja kartongista ja huomenna jatkan vielä. Oviin niitä laitan kunhan saadaan ovet putsattua. Jotenkin niin käsittämätöntä että ensi viikolla on jo jouluaatto.
Lauantaina pitäisi lähteä vanhempien kanssa joululahjaostoksille. Veljeni lupasi hoitaa sen aikaa neitiä niin ei tarvitse lähteä pikkuista rahtaamaan sinne ihmispaljouteen.

Mummu ja pappa osti neidille "Baby's First Christmas 2014"-pallon

Soitin eilen neuvolaankin. Mullahan olis ollu seuraava äitiysneuvola 19. pv mutta vaihtuikin nyt sitten vauvan ekaksi neuvolakäynniksi. :D Neuvolatäti onneksi ymmärsi hyvin tilanteen kun tietää etten ole nyt kotona vaan vanhempieni luona koko joulukuun. Hän kysyikin heti että haluanko mennä sinne vai tehdäänkö kotikäynti. Mieluummin siis menen neuvolaan suoraan. Jännittää eka käynti, vaikkakin tiedän että turhaan.  Mielenkiinnolla odotan onko paino yhtään noussut.
Ja voi sitä huutoa kun joudutaan riisumaan vaatetta. ;)

Neidin kanssa on arki sujunut todella hyvin. Nukkuu pääasiassa sen 3-4h putkeen ja sitten herää itse kun on nälkä. Joskus väli on sen 2h jos on imenyt vähän vähemmän tms. Neiti on edelleen sitä mieltä että vaipan laittaminen ja vaatteiden pukeminen on maailman kamalimpia asioita, sitä huudon määrää! :D Mutta kun olen tuota "maitoräkää" Ainu pikkuniistäjän kanssa ottanut niin silloin leviää vain hymy naamalle. :)
Välillä tulee pienet raivarit kun ei se maito alakaan ihan siitä vaan virtaamaan suuhun kun imemisen aloittaa vaan meneekin hieman aikaa. Mutta hyvin kuitenkin sitten aina rauhoittu imemään. Nyt olen todennut että paras on aloittaa istualtaan (vauva tyynyjen päällä "kainalossa" eli kylkeäni vasten) ja vaikka jatkaa vielä makuuasennossa. Tällöin rauhoittu nopeampaa imemään.



Vanhempien vuokranantajan isäkin lahjoitti pojantyttärensä pieneksi jääneitä vaatteita. :) Erityisesti bodyt "Vaarin Kulta" tekstillä  ja sininen "merimies" mekko oli ihanat. 56 koon bodyt vielä vähän isoja, mutta hihoja kun käärii niin ei haittaa. :)




Itse eilen suihkussa käydessäni nautein kovasti kun ensimmäistä kertaa piiiiiitkästä aikaa laitoin kangashousut missä oli oikein nappi ja vetoketju! :D Pitkään kun oli vain collegehousut käytössä. Vaa'allakin kävin ja siitä mitä viimeksi neuvolassa 4.12. punnittiin, oli paino pudonnut 7-8kg.

Oli lauantaina niin mukava käydä lenkilläkin (minne siis veli mut pakotti ja itse oli lapsenvahtina) kun ei ollut heti kauhea pissahätä kun muutaman metrin käveli ja kun takkikaan ei enään kiristä. Olihan raskausaika toisaalta ihanaa, mutta kyllä nyt nautin tästä ajasta enemmän. ;)
Nyt vaan odotan että saa neidin ottaa vaunuihin mukaan ja lähteä lenkille. Täällä maalla on hyvä testata vaunujen ja koirien kanssa lenkkeilyäkin ennen kuin palaa tuonne kaupungin hälinään. Onneksi mulla on myös kantoliina jos tuntuu ettei vaunujen ja kolmen koiran kanssa suju.

Unna ja Vilma
Koirathan kovin tykkää tuosta tytöstä. Erityisesti Vilma on hyvin huolehtivainen, nukkuihan Vilma loppuajat vallan mun mahani vieressä. :)

On ollut myös ilo huomata että ei neiti ainakaan kovin helpolla mihinkään ääniin herää. Meillähän tää 9 koiran lauma saa välillä aikamoisen metelin aikaan, varsinkin jos lauma alkaa haukkumaan. Tyttöä ei kuitenkaan häiritse se lainkaan. :)

Mielenkiinnolla odotan miten arki lähtee sujumaan sitten kun tyttöjen (Erin + koira kolmikko) kanssa kotiin mennään. :)




Mutta, jos sitä kohta syöttäisi tytsyn ja menisi sitten nukkumaan hetkeksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti